Hallo allemaal,
Ik ben net klaar met deze kerstkaart te maken.
Laat op de dag, maar het is me toch nog gelukt
om op donderdag iets te kunnen plaatsen.
Deze is het geworden.
Het stempeltje heb ik ingekleurd met Faber Castell Polychromos
CHALLENGE:
52 Weeks to Christmas : Week 34
Girlz Creative Christmas Challenge : challenge 34,
Embossing Wet or Dry
Ik had eergisteren nog een taart gemaakt.
Lekker fris voor deze warme dagen.
Voor wie geïnteresseerd is, hieronder het recept
PLATTEKAASTAART (KWARKTAART) MET AARDBEIEN
700gr aardbeien (niet te groot), 10g gelatine blaadjes, 200ml melk, 750gr platte kaas (kwark), 75gr suiker, 8g vanillesuiker (1 zakje), 250ml slagroom.
Voor de bodem: 250gr speculoos, 150gr boter. Springvorm van 26 of 28 cm diameter.
1. Maak de bodem. Verkruimel de speculoos. Smelt de boter en meng ze door de speculooskruimels.
2. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Gebruik 1 stuk voor de bodem en een reep voor de wanden. Voorkom dat het bakpapier kreukt. Het blijft goed plakken als je de wanden eerst een beetje invet.
Verdeel het speculoosmengsel over de bodem en duw goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet dit minstens 30 minuten in de koelkast.
3. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij enkele aardbeien in dunne plakjes. Bekleed de wand met deze aardbeien plakjes. Hou er nog wat over voor de afwerking. Snij de overige aardbeien in stukjes en pureer ze.
5. Week de gelatine in koud water.
Warm de melk op, ze hoeft niet te koken.
Knijp de gelatine uit. Haal de melk van het vuur en los er de uitgeknepen gelatine in op. Laat de melk afkoelen tot kamertemperatuur.
6. Klop de plattekaas op met de suiker en de vanillesuiker.
Klop de slagroom stijf.
Meng de aardbei-puree door het plattekaasmengsel.
Roer er het gelatinemengsel door en spatel spatel de opgeklopte room door.
7. Giet het kaasmengsel voorzichtig in de vorm zodat de aardbeien plakjes niet loskomen en strijk het glad.
Zet de taart een nachtje in de koelkast.
Open de springvorm, verwijder het bakpapier van de rand en werk af met dunne plakjes aardbeien.
Goed koud serveren.
Smakelijk !
Gezellig dat je even kwam kijken.
Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat.
Tot kijk,
Groetjes
Carla