Hallo allemaal,
Voor de kerstkaarten donderdag
heb ik voor vandaag een kaartje,
waarvan ik de scene op de beurs van
ArtSpecially in Nijkerk al gemaakt had.
Veel moest ik er niet meer bijdoen om
tot een kerstkaart te komen.
Maar nu die afgewerkt is,
wou ik hem toch nog eens tonen.
Hier zitten de volgende stempelsetjes in verwerkt:
Onderaan zitten 2 stempels uit de set "Peaceful Panorama".
De andere stempels ,4 verschillende,
komen uit de set "Starry Sky"
Tekst is niet van Card-io.
Hierbij is Distress Oxide inkt gebruikt.
Challenge:
We zitten nu volop in de rabarbertijd
en ik had nog een recept liggen om eens uit te proberen.
Gisteren maakte ik deze heerlijk frisse rabarbervlaai.
Met een ietsjes zurige smaak van de rabarber,
viel ze hier toch heel goed in de smaak.
Nog 2 stukjes heb ik nog over voor vandaag.
RECEPT RABARBERVLAAI:
1kg rabarber, 200gr suiker, 1 eetlepel bloem, beetje boter, 100gr Petit-beurrekoekjes, kant en klaar kruimeldeeg.
-Spoel, schil en snij de rabarberstelen in kleine stukjes.
-Doe ze in een kom, doe de suiker en bloem erbij en meng alles goed door elkaar.
Doe dit daarna in een vergiet en laat 1 uur uitlekken.
-Ondertussen verkruimel je de koekjes met een deegrol of blender.
-Na het uur ga je de taartvorm vullen.
De taartvorm invetten en met bloem bestuiven.
Het deeg er in doen, goed aandrukken, wat over de rand hangt afsnijden.
Met een vork het deeg doorprikken.
Verdeel over het deeg de koekjeskruimels.
Daarboven verdeel je de uitgelekte rabarberstukjes.
Enkele nootjes boter er opdoen.
-35 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C
-In de vorm laten afkoelen dan breekt die niet bij het uithalen.
- Ben je niet zo te vinden voor de zurige smaak van rabarber, dan kan er nog wat poedersuiker over.
Smakelijk !
Gezellig dat je even kwam kijken.
Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat.
Tot kijk,
Groetjes
Carla