Hallo beste kijkers,
Voor vandaag heb ik een kaartje
met een heerlijk taartje.
Zo'n fruittaartje vind ik echt wel om
vingers en duimen van af te likken?
Gemaakt met een clear stempel uit de set "Just Desserts" van Beccy's Place.
Deze heb ik ingekleurd met
Faber Castell Polychromos potloden.
Doet mee aan de challenge:
De Egel : #150 - taart
Creative Sketchy Girls : challenge 77 zie schets hieronder
ZIN IN TAART ?
Ik heb deze gebakken.
KAASTAART MET KRIEKEN:
Kruimeldeegbodem om af te bakken.
4 eieren, 180gr suiker, 1 zakje vanillepudding, een beetje citroensap, 1 kg kwark,
4 eieren, 180gr suiker, 1 zakje vanillepudding, een beetje citroensap, 1 kg kwark,
een snuifje zout, een beetje boter om de vorm in te vetten.
2 bokalen krieken, 8 soeplepels suiker, 4 soeplepels aardappelbloem
- Plit 4 eieren.
- Meng de dooiers met 180gr suiker, de gezeefde
vanillepudding, een beetje citroensap en de kwark.
- Klop het eiwit stijf met het zout.
- Spatel het door de crème.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Beboter een grote taartvorm en schik het kruimeldeegvel er over
2 bokalen krieken, 8 soeplepels suiker, 4 soeplepels aardappelbloem
- Plit 4 eieren.
- Meng de dooiers met 180gr suiker, de gezeefde
vanillepudding, een beetje citroensap en de kwark.
- Klop het eiwit stijf met het zout.
- Spatel het door de crème.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Beboter een grote taartvorm en schik het kruimeldeegvel er over
(bodem en zijkanten). Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Stort de kaascrème over de kruimeldeegbodem.
- Bak 1 uur in de oven.
- Ontvorm en laat afkoelen.
- Maak voor de toplaag een kriekengelei als volgt:
- 2 bokalen krieken samen met 8 soeplepels suiker aan de
kook brengen. Heel eventjes laten koken en daarna binden
met in een beetje water gebroken aardappelbloem
(4 soeplepels).
- Laten afkoelen en een kriekengelei
- Stort de kaascrème over de kruimeldeegbodem.
- Bak 1 uur in de oven.
- Ontvorm en laat afkoelen.
- Maak voor de toplaag een kriekengelei als volgt:
- 2 bokalen krieken samen met 8 soeplepels suiker aan de
kook brengen. Heel eventjes laten koken en daarna binden
met in een beetje water gebroken aardappelbloem
(4 soeplepels).
- Laten afkoelen en een kriekengelei
toplaag op de taart aanbrengen.
- Smakelijk !
- Smakelijk !
Gezellig dat je even kwam kijken.
Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat.
Tot kijk,
Groetjes
Carla
Het kaartje met taartje ( in heel mooie kleuren) zag ik daar bij jou al liggen maar de echte kriekentaart heb ik gemist. Mooi kaartje en lekkere taart!
BeantwoordenVerwijderengroetjes
Marleen
Dat ziet er allemaal super leuk en zeker erg lekker uit, Carla.
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend!
Prachtige kaart en zo te zien een heerlijke taart! Ik zou er geen moeite mee hebben om mijn tanden er in te zetten! 😋 't Lijkt me wel erg bewerkelijk, dankjewel voor het delen van je recept.
BeantwoordenVerwijderenMooi weekend gewenst Carla.
GROET, Wilma.
Prachtig kaartje, lekker recept en de taart ziet er goed uit.
BeantwoordenVerwijderenPrachtige kaart met een mooi ingekleurde taart. Je echte taart ziet er heel smakelijk uit!
BeantwoordenVerwijderenxxx Margreet
Mooi kaartje met deze digi Carla.
BeantwoordenVerwijderenEn je kriekentaart ziet er lekker uit 😋
Groetjes,
Karin
Wat een mooie taart op je leuke kaart Carla. Dat fruit is heel smakelijk ingekleurd, ik krijg trek en helemaal na het zien van je echte taart, yummie.
BeantwoordenVerwijderenDank je wel voor je deelname aan de challenge bij De Egel.
Lieve groetjes Miranda dt De Egel
een mooie kaart Carla. En de taart ziet er ook superlekker uit.
BeantwoordenVerwijderenMooie kaart met lekkere fruittaart. Je echte taart met krieken ziet er heerlijk uit. Zijn krieken eigenlijk hetzelfde als morellen?
BeantwoordenVerwijderenbeide taarten zien er lekker uit, toffe kaart met taart, en die kriekentaart is vast helemaal njammie!
BeantwoordenVerwijderenfijn weekend
Nancy
Oh, jouw kaartje matcht perfect met de lekkere kriekentaart die je hebt gebakken! Digi heel leuk ingekleurd ! Groetjes, Gina
BeantwoordenVerwijderenHa Carla, je kaart is zo leuk! Dank je wel voor het meedoen bij de Egel. Helemaal goed en die ziet er ook nog eens heel lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenDe echte kriekentaart heb je ook al zo mooi gemaakt. Zal wel snel op zijn, denk ik??
Wow wat een prachtige kaart Carla.
BeantwoordenVerwijderenZo mooi ingekleurd.
Ook Je kriekentaart ziet er lekker uit.
Groetjes Elle-Jeanne
Wat een mooie kaart. Leuk gemaakt met de mooie digi. Leuke kleuren. De taart ziet er heerlijk uit . Groeten Trijntje
BeantwoordenVerwijderenOh, lekkere (k)taarten heb je gemaakt! Die digi heb ik ook nog ergens trouwens! Groetjes Ela
BeantwoordenVerwijderenWow! You have done a brilliant job with the colouring Carla, the image looks fantastic. I love the design of the card too, the different panels of patterned paper are lovely... great take on the sketch!
BeantwoordenVerwijderenYour homemade cherry cheesecake looks delicious! Thank you for sharing the recipe.
Cheers,
Beccy
Mooie kaart en hmmm wat een lekkere taart.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Elly
Chique hoor, zo'n grote fruittaart op je kaart.
BeantwoordenVerwijderenMooi gekleurd, wat een fijne potloden zijn dat hè!
En je echte taart ziet er ook heerlijk uit.
Wat een leuke taartkaart heb je gemaakt, Carla
BeantwoordenVerwijderenMooi ingekleurd krijg er een fijn nostalgisch gevoel bij!
De echte taart ziet er overheerlijk uit, dat eordt smullen vast en zeker!
Liefs Martha
Ja, deze digi vond ik ook zo leuk om te kleuren! Mooie kaart en mooi gekleurd! Je echte taart ziet er heerlijk uit!!
BeantwoordenVerwijderenEen mooie taartkaart en dan die echte taart eronder, schitterend!!
BeantwoordenVerwijderenWat een mooie kaart is dit geworden, met in de hoofdrol een heerlijke taart. Ook een heerlijk recept lijkt mij. krijg er zin in. Wim vroeg ook al of ik iets van gebak had meegenomen uit de winkel. ga morgen denk ik maar een appeltaart maken, een goed alternatief. Dank je wel voor jou mooie bijdrage aan de taart uitdaging van de Egel. Groet, Nelleke
BeantwoordenVerwijderen