Hallo allemaal,
De laatste tijd heb ik het al heel druk gehad.
Ik ben namelijk in het bestuur gestapt van Créamana,
een crea clubje bij mij in de buurt met iedere maand een activiteit.
Vandaag gingen we kerstkaarten maken
en daarvoor hadden ze mij al meteen nodig
om een workshop te organiseren.
Dat was niet eenvoudig, want ik moest alles
met mijn eigen materiaal in elkaar steken en
dan moest ik zelf veel voorbereidend werk doen.
Een demo van hoe alles werkt en hoe we de kaart gingen opbouwen.
Daarna gingen we met een groepje van 10 dames
zelf iets in elkaar steken.
Hieronder zien jullie mijn 2 voorbeeldkaarten bovenaan
en de andere kaarten zijn van enkele deelnemers.
We zijn begonnen met het maken van de kaart met witte kerstroos.
Sommige maakten ter plaatse ook nog de kaart met de rode kerstroos
en andere namen de benodigdheden mee om ze thuis te maken.
had ik per kaart voor 20 personen materiaal voorzien.
Een hele week heb ik alles zitten uitstansen en kaarten te snijden.
Om wat aankopen te kunnen doen voor materiaal voor de volgende workshops
had ik 3 appeltaarten gebakken en warme chocomelk van onze verse melk gemaakt.
Alles was uitverkocht en we hebben een mooi centje,
waar we een heel wat basismateriaal van kunnen kopen.
Iemand interesse in het recept ?
APPELTAART
200gr melkerijboter op kamertemperatuur, 200gr kristalsuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 4 volledige eieren, 300gr gezeefde zelfrijzende bloem , een snuifje zout en een scheutje melk.
De boter fijn maken met een vork en alle andere ingredienten erbij mengen.
Verdelen in een beboterde bakvorm (ik gebruik het liefst een springvorm)
Enkele appeltjes in stukjes snijden
200gr melkerijboter op kamertemperatuur, 200gr kristalsuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 4 volledige eieren, 300gr gezeefde zelfrijzende bloem , een snuifje zout en een scheutje melk.
De boter fijn maken met een vork en alle andere ingredienten erbij mengen.
Verdelen in een beboterde bakvorm (ik gebruik het liefst een springvorm)
Enkele appeltjes in stukjes snijden
(boskoop is heel geschikt), bovenop het deeg doen en aandrukken.
55 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200°C
Ontvormen en laten afkoelen.
Smakelijk !
55 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200°C
Ontvormen en laten afkoelen.
Smakelijk !
Dit blogbericht kan ik vandaag nog laten deelnemen aan:
52 Weeks to Christmas: Week 46
Gezellig dat je even kwam kijken.
Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat.
Tot kijk,
Groetjes
Carla






Dat ziet er heel professioneel uit! Mooi gedaan en goed hoor. Lekker al die taarten. Fijn dat je weer meedoet met 52WTC. Groetjes Marijke
BeantwoordenVerwijderenZo, dat zijn mooie kaarten, Marleen. En wat een organisatie, zo'n workshop.
BeantwoordenVerwijderenFijn dat je weer meedoet met 52WTC.
Groetjes
Jantine DT 52WTC
Erg leuke kaarten, Carla.
BeantwoordenVerwijderenEn wat ziet het er allemaal gezellig uit. Kan me voorstellen dat je er druk mee geweest bent!