Hallo beste kijkers,
Voor vandaag heb ik een kaartje
met een heerlijk taartje.
Zo'n fruittaartje vind ik echt wel om
vingers en duimen van af te likken?
Gemaakt met een clear stempel uit de set "Just Desserts" van Beccy's Place.
Deze heb ik ingekleurd met
Faber Castell Polychromos potloden.
Doet mee aan de challenge:
ZIN IN TAART ?
Ik heb deze gebakken.
KAASTAART MET KRIEKEN:
Kruimeldeegbodem om af te bakken.
4 eieren, 180gr suiker, 1 zakje vanillepudding, een beetje citroensap, 1 kg kwark,
een snuifje zout, een beetje boter om de vorm in te vetten.
2 bokalen krieken, 8 soeplepels suiker, 4 soeplepels aardappelbloem
- Plit 4 eieren.
- Meng de dooiers met 180gr suiker, de gezeefde
vanillepudding, een beetje citroensap en de kwark.
- Klop het eiwit stijf met het zout.
- Spatel het door de crème.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Beboter een grote taartvorm en schik het kruimeldeegvel er over
(bodem en zijkanten). Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Stort de kaascrème over de kruimeldeegbodem.
- Bak 1 uur in de oven.
- Ontvorm en laat afkoelen.
- Maak voor de toplaag een kriekengelei als volgt:
- 2 bokalen krieken samen met 8 soeplepels suiker aan de
kook brengen. Heel eventjes laten koken en daarna binden
met in een beetje water gebroken aardappelbloem
(4 soeplepels).
- Laten afkoelen en een kriekengelei
toplaag op de taart aanbrengen.
- Smakelijk !
Gezellig dat je even kwam kijken.
Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat.
Tot kijk,
Groetjes
Carla