Hallo allemaal,
Gisteren had ik met mijn zus,
Marleen,
weer een gezellige zusjesknutseldag.
Ik had iets gebakken en daar moest eerst
van gegeten worden en wat bijbabbelen
voor we aan de knutsel gingen.
Mijn zus had een voorstel om een leuk en
eenvoudig achtergrondje uit te proberen.
Zo is het gegaan.
Voor onze creatie hadden we een stuk aquarelpapier nodig.
Daarop heb ik, net iets uit de hoek, een grote bloem gestempeld.
Nogmaals de bloem gestempeld op een mask
en daarmee de bloem afgedekt.
Rondom de de kaart, ook een stukje over de bloem
de kaart afgeplakt met gemakkelijk verwijderbare tape.
(Wij hebben er washi tape voor gebruikt)
Zo was onze voorbereiding klaar.
Alles binnen het kader en rond de bloem
alles goed nat gemaakt met water en een penseel.
Daarna inkt op waterbasis op een glasplaat gestempeld
en daarvan wat op het penseel opgenomen.
Op verschillende plaatsen groepjes van kleurtjes inkt deppen.
Alles moet goed bewerkt worden en door het water als basis
gaat het in elkaar vloeien.
Daarna drogen met heat gun of haardroger.
De washi tape en de mask van de bloem voorzichtig verwijderen.
De bloem nog inkleuren
heb ik met Faber Castell Polychromos gedaan.
Nog afwerken met een leuke tekststempel en klaar.
Deze laat ik deelnemen aan de challenge:
Mijn zus haar kaartje kan je HIER zien.
Ook benieuwd naar welke taart ik gebakken had.
Een eigen recept, gemaakt met ingrediƫnten die ik in huis had.
PERZIKCAKE MET YOGHURT: (eigen recept)
200gr zelfrijzende bloem, 180gr suiker (ik gebruikte vervanger - 180gr Zusto), 60 gr boter, 2 eitjes, 2 potjes natuuryoghurt (2x125gr), enkele druppels vanille-essence, 1 groot blik halve perzikken.
- Klop in een mengkom zachte boter, de
suiker en de 2 eieren op hoge snelheid
luchtig.
- Voeg de vanille-essence en yoghurt er
aan toe en mixen tot het heel romig is.
- Zeef de bloem en roer die beetje bij
beetje onder het mengsel.
- Laat het blik perzikken goed uitlekken
en snij 2 halve perzikken in kleine
stukken.
- Roer de stukjes perzik onder het deeg.
- Beboter een springvorm en leg op de
bodem een bakbapier (kan misschien
ook zonder bakpapier, want de taart
kwam wel gemakkelijk uit de taartvorm).
- Stort het deeg in de vorm.
- De andere perzikken in halve maantjes
snijden en bovenop het deeg leggen.
- In een voorverwarmde oven plaatsen.
180°C - 45 minuten.
Smakelijk !
Gezellig dat je even kwam kijken. Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat.
Tot kijk,
Groetjes
Carla