Hallo allemaal,
Net voor het weekend zag ik op Facebook een oproepje.
Daarop stond een foto van Marleentje Cuyckens,
Ik herinner mij haar nog uit mijn kindertijd.
Alle inwoners van Wintam kende haar als het mongooltje,
wat we nu het meisje met het downsyndroom noemen.
Jaren nooit nog iets van dat meisje gehoord
tot ik op Facebook las dat ze op 27 januari 60 jaar wordt
en dat ze in het zorgcentrum, zelfs niet zover uit mijn buurt, woont
en dat ze graag heel veel kaartjes zou ontvangen voor haar verjaardag.
Nu had ik gisteren met mijn zus afgesproken
om bij ons te knutselen.
Ik vertelde haar over het oproepje op Facebook
en ons Marleen zag het ook meteen zitten
om voor Marleentje een kaartje te maken.
Het was een gezellige dag.
Samen weer eens na lange tijd aan de knutsel,
een kaartje maken om iemand heel blij mee te maken
en ik had taart gebakken, dat hoorde ook bij ons gezellig samenzijn.
Ik hoop Marleentje Cuyckens met deze kaart heel blij te kunnen maken
Ik gebruikte een digital stamp van Beccy's Place
Ingekleurd met Faber Castell Polychromos potloden.
Willen jullie ook naar mijn zus haar kaart
voor Marleentje gaan kijken ?
Normaal gaat ze haar kaart vandaag ook plaatsen
en je kan haar
HIER vinden.
CHALLENGE:
En dit is de taart die ik gebakken had.
Njam Njam was zo lekker.
Ook zin ingekregen, makkelijk te maken.
Voor de geïntresseerden, hieronder het recept.
KRUIMELDEEGTAART met flan, peer en rozijntjes
Benodigdheden: 1 kant en klaar kruimeldeeg om af te bakken,
2 potten peren op sap, 4 soeplepels rozijnen, 4 dl melk, een beetje kaneel, enkele druppels amandelextract, 120gr bloem, 90gr suiker (wat ik vervangen heb door 90gr Zusto), 4 eitjes, een snuifje zout, een beetje boter voor de vorm in te vetten.
-Laat de peren uitlekken (het vocht gebruik ik om de rozijntjes even
in te weken, maar gebruikte ik niet in het deeg)
-120gr. gezeefde bloem met 90gr suiker of Zusto en 4 eieren tot
een glad beslag mengen. Voeg er een snuifje zout aan toe.
-Neem 4dl melk en doe er een beetje kaneelpoeder bij en enkele
druppels amandelextract.
Doe dit onder het beslag.
-Boter een taartvorm in en bestuif met wat bloem.
Bekleed de taartvorm met de kruimeldeeg. (ik had er één van
ongeveer 27cm genomen, maar had nog overschot van mijn beslag.
De vorm mag zeker 30cm of groter zijn. Snijd het overtollige deeg
weg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
-Leg de uitgelekte halve peren met de bolle kant op het
kruimeldeeg en strooi er de uitgelekte rozijnen over.
- Voor ik het beslag hierover giet, plaats ik eerst de vorm al in de
oven, want het is een vloeibaar beslag dat anders moeilijk naar de
oven kan dragen.
Goed vullen tot aan de rand.
- Bakken in een voorverwarmde oven op 190°C, ongeveer 45
minuten.
- Voor de afwerking kan je de rand bestrooien met bloemsuiker.
Gemakkelijk te doen door er een kleiner bord op te leggen en
dan strooien.
- Lekker lauw, maar is wel de bedoeling om te laten afkoelen.
Smakelijk !
Gezellig dat je even kwam kijken. Ik vind het heel leuk als je een reactie achterlaat.
Tot kijk,
Groetjes
Carla